Europees eTwinning-seminar voor docenten voortgezet onderwijs (STEM)

Werk jij als docent in het voortgezet onderwijs volgens de STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Maak dan kans om mee te gaan naar dit Europees contactseminar.
Tours, Frankrijk
Vrijdag 15 november 2019 10:00
tot zondag 17 november 2019 17:00
Tours, Frankrijk
Vrijdag 15 november 2019
van 10:00 tot 17:00

Wil je je oude lesmethodes in een nieuwe innovatief jasje steken? En wil je je leerlingen nieuwe culturen laten ontdekken en laten samenwerken met studiegenootjes uit heel Europa? Dan kun je namens eTwinning Nederland mee naar dit 3-daagse seminar in Frankrijk.

Wat kun je verwachten?

Op dit seminar zijn uitsluitend Europese STEM-docenten aanwezig die lesgeven aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Binnen een paar dagen bouw je een groot internationaal netwerk op met docenten uit verschillende Europese landen waar je nog jaren van kunt profiteren.

Het doel is om contact te leggen met een docent in het buitenland en een internationaal eTwinning-project op te starten. Naast de workshops zijn er veel netwerkmomenten, zodat je snel een partner vindt.

Voor wie is het seminar?

Het Europese seminar is voor docenten in het voortgezet onderwijs die lesgeven volgens de STEM-disciplines. Het maakt niet uit welk vak je geeft (biologie, wiskunde, techniek, vreemde taal, etc.) of al ervaring hebt met eTwinning.

Waar?

Het seminar vindt plaats in de buurt van Tours, in midden-Frankrijk. Meer informatie over de locatie krijg je zodra je bent geselecteerd voor het seminar.

Voorwaarden

Meld je vóór 20 oktober aan, inclusief je motivatie. De eTwinning-helpdesk Nederland maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar het seminar gaat.

  • eTwinning betaalt de workshopkosten, overnachtingen, maaltijden & drank gedurende het seminar.
  • Reiskosten, overnachtingen, maaltijden en drank buiten het seminar zijn voor rekening van de deelnemer/school.
  • De reis en eventuele verzekeringen regel je als deelnemer of school zelf.
  • Als deelnemer heb je goedkeuring van je school(leiding).

Aanmelden

Stuur ons vóór 20 oktober 2019 je motivatie via onderstaand formulier. En wie weet ga jij in november wel naar het STEM-seminar in Frankrijk.

Schoolreis uitgelezen moment voor internationalisering

10 september 2019
Met de klas een paar dagen naar Rome of Londen. Het zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Leerlingen maken kennis met andere culturen, talen en eetgewoonten. Waarom is internationalisering zo belangrijk?

Nuffic Congres: kies nu je workshops en presentaties

17 juni 2019
Volledig programma met meer dan 40 workshops en presentaties online.

Save the date: eTwinning inspiratiemiddag

22 januari 2020 13:00 - 17:00
eTwinning bestaat binnenkort 15 jaar. Dat gaan we vieren, met jou!