Europees eTwinning contactseminar

Werk jij in het basisonderwijs? En heb je altijd al een internationaal netwerk willen opbouwen? Kom dan naar het Europees contactseminar in Bratislava.
Contactseminar eTwinning Bratislava
Bratislava, Slowakije
Donderdag 10 oktober 2019 09:00
tot zaterdag 12 oktober 2019 18:00
Contactseminar eTwinning Bratislava
Bratislava, Slowakije
Donderdag 10 oktober 2019
van 09:00 tot 18:00

Wil jij in het nieuwe jaar jouw leerlingen meegeven dat hun klaslokaal groter is dan ze zelf denken? Wil je dat ze nieuwe culturen ontdekken en leren samenwerken met leerlingen in het buitenland?

Dan kun je nu namens eTwinning Nederland mee naar een 3-daags contactseminar in Bratislava (Slowakije). Op dit seminar zijn uitsluitend Europese leerkrachten uit het basisonderwijs aanwezig. Het doel is om contact te leggen met een leerkracht in het buitenland en een internationaal eTwinning-project op te starten.

Wat kun je verwachten?

Het thema tijdens het contactseminar is: “collaborative activities go beyond communication and exchange of materials.” Samenwerken gaat verder dan alleen uitwisselen van materialen. Persoonlijk contact, vertrouwen en een klik zijn de basis van een mooie samenwerking. En dat is nou net wat je tijdens dit seminar kunt ervaren.

Binnen een paar dagen bouw je een groot internationaal netwerk (en wellicht vriendschappen) op met leerkrachten uit verschillende Europese landen waar je nog jaren van kunt profiteren. Het doel van het seminar is jou klaarstomen voor een eTwinning-project. Tijdens het seminar kun je workshops volgen over eTwinning en zijn er vooral veel netwerkmomenten zodat je snel een collega partner vindt. Bij terugkomst in Nederland heb je gegarandeerd een Europese collega waarmee je met jouw leerlingen kunt samenwerken via eTwinning.

Voor wie is het contactseminar?

Het Europese contactseminar is voor leerkrachten in het primair onderwijs. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met eTwinning of nog niet, zolang jij jouw netwerk wilt vergroten en binnen drie dagen een project op wilt starten is dit seminar geschikt voor jou.

Waar en wanneer?

Het seminar vindt plaats van 10 tot en met 12 oktober 2019 in de hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Meer informatie volgt zodra je bent geselecteerd voor het contactseminar.

Hoe maak je kans om mee te gaan?

Vul vóór 1 september het aanmeldformulier onderaan deze pagina in.

Voorwaarden:

  • De eTwinning Helpdesk Nederland maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar de workshop gaat.
  • eTwinning betaalt de workshop kosten, overnachtingen, maaltijden & drank gedurende de workshop.
  • De reiskosten en overnachtingen, maaltijden en drinken buiten de conferentie zijn voor de rekening van deelnemer/school.
  • De reis en eventuele verzekeringen dient de deelnemer of de school zelf te regelen.
  • Iedere deelnemer heeft goedkeuring van de school(leiding).

Aanmelden

​Stuur ons vóór 1 september 2019 je motivatie en wie weet ga jij in oktober wel naar het Europese contactseminar in Bratislava.

Internationalisering op scholen nu ook interactief in beeld

11 februari 2019
Welke scholen in Nederland zijn bezig met internationalisering? Met één muisklik krijg je dat nu in beeld dankzij de nieuwe dashboards voor po en vo.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Innovatieve eTwinning-workshop in Madeira

3 oktober 2019 09:00 - 5 oktober 2019 18:00
Innovatieve eTwinning-workshop, Funchal, Madeira
Werk je in het onderwijs en heb je ervaring met het opstarten van een internationaal project via eTwinning? Kom dan naar de Professional Development Workshop in Funchal, Madeira.