eTwinning workshop: Collaborative projects for the future classroom

Ben jij als leerkracht betrokken bij eTwinning en wil je meer leren over hoe je innovatieve samenwerkingsprojecten op kan zetten? Meld je dan aan voor de tweedaagse workshop.
European Schoolnet
Rue de Trèves 61, 1040, Brussel, België
Maandag 11 maart 2019
van 09:00 tot 19:30
European Schoolnet
Rue de Trèves 61, 1040, Brussel, België
Maandag 11 maart 2019
van 09:00 tot 19:30

Wat kun je verwachten?

Samenwerking is een essentiële vaardigheid in de 21e eeuw, maar vaak vinden docenten het lastig om in te zien wat samenwerking precies voor hun school kan betekenen. Want hoe geef je daadwerkelijk les over en door middel van samenwerking? Dat ontdek je in deze workshop!

Als deelnemer ondervind je welke tools en ideeën jou kunnen helpen om teamwork tussen leerlingen te promoten. Daarnaast leer je hoe je op een gezamenlijke en duurzame manier ICT in de lessen kunt integreren. De workshop biedt leerkrachten, die actief met eTwinning werken, inspiratie hoe innovatieve samenwerkingsprojecten gestart kunnen worden.

Voor wie?

Leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met eTwinning ervaring. Val je in deze categorie en ben je opzoek naar manieren om jouw samenwerking en het teamwerk tussen leerlingen te bevorderen? Stuur dan je motivatie via onderstaande link en wie weet ga jij 11 en 12 maart naar Brussel!

Wanneer?

Maandag 11 (09.00 – 19.30 uur) en dinsdag 12 maart (09.00 – 15.00 uur) 2019. Meer informatie krijg je zodra je bent geselecteerd voor de workshop.

Voorwaarden

Aanmelden kan t/m 21 februari 12.00 uur en alleen met motivatie. eTwinning Nederland maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar de workshop gaat.

Kosten

  • eTwinning betaalt de workshopkosten, overnachting, maaltijden en drank (tijdens de workshop).
  • De reiskosten zijn voor eigen rekening.
  • De reis en eventuele verzekeringen moet je zelf regelen.
  • Iedere deelnemer heeft goedkeuring van de schoolleiding.

Stuur je motivatie

Provinciale stem kan ook internationaal zijn

12 maart 2019
Buurtaalonderwijs, diploma-erkenning, uitwisseling, stages en samenwerking over de grens. Diverse partijen in de grensprovincies vragen daar aandacht voor in hun verkiezingsprogramma.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Studentenconferentie Teacher in Europe

8 mei 2019 van 09:00 tot 17:00
Katholieke Pabo Zwolle en de Pabo van Hogeschool Viaa, Zwolle
Een 3-daagse studentenconferentie over internationalisering, speciaal voor aankomende leraren.