eTwinning seminar in Jordanië

Onderwijzers werkzaam in het po, vo of mbo, opgelet! Je hebt nu de kans om namens eTwinning Nederland mee te gaan naar een eTwinning-seminar in Jordanië.
Amman, Jordanië
Dinsdag 21 april 2020 09:00
tot donderdag 23 april 2020 18:00
Amman, Jordanië
Dinsdag 21 april 2020
van 09:00 tot 18:00

Wil jij je oude lesmethodes in een nieuw innovatief jasje steken? Wil je je leerlingen/studenten nieuwe culturen laten ontdekken en ze laten samenwerken met studiegenootjes van over heel Europa en daarbuiten? Dan kun je nu namens eTwinning Nederland mee naar een 3-daags seminar in Amman (Jordanië).

Op dit seminar zijn uitsluitend onderwijzers uit Europa en eTwinning Plus-landen aanwezig. Het doel is contact leggen met een docent in het buitenland en een internationaal eTwinning-project opstarten.

Jordanië is sinds 2018 onderdeel van eTwinning en valt onder de eTwinning Plus-landen. Dit zijn Europese buurtlanden, waarmee je ook een online samenwerking kunt starten. Dit seminar is dus ook een unieke kans om een samenwerking op te starten met landen van buiten de EU.

Wat kun je verwachten?

Het thema van het seminar is ‘Integrating 21st Century Skills in the classroom’. 21e eeuwse vaardigheden zijn tegenwoordig cruciaal in de onderwijswereld. Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor docenten. Tijdens dit seminar leer je hoe je digitale tools kunt integreren in je eTwinning-projecten en je dagelijkse lessen.

Daarnaast bouw je binnen een paar dagen een groot internationaal netwerk op met docenten uit verschillende Europese landen waar je nog jaren van kunt profiteren. Het doel van het seminar is jou klaarstomen voor een eTwinning-project.

Naast de workshops zijn er vooral veel netwerkmomenten zodat je snel een collega-partner vindt. Bij terugkomst in Nederland heb je gegarandeerd een collega in het buitenland waarmee je met jouw leerlingen/studenten kunt samenwerken via eTwinning.

Voor wie is het seminar?

Het seminar is voor onderwijzers uit het po, vo en mbo. Het maakt niet uit welk vak je geeft (taal, aardrijkskunde, geschiedenis etc.) of al ervaring hebt met eTwinning. Zolang jij je netwerk wilt vergroten en binnen 3 dagen een project op wilt starten is dit seminar geschikt voor jou!

Waar en wanneer?

Het seminar vindt plaats van 21 tot en met 23 april 2020 in Amman (Jordanië). Meer informatie volgt zodra je bent geselecteerd voor het seminar.

Hoe maak je kans om mee te gaan?

Vul vóór 29 februari het aanmeldformulier onderaan deze pagina in.

Voorwaarden:

  • De eTwinning Helpdesk Nederland maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar het seminar gaat.
  • eTwinning betaalt de workshop kosten, overnachtingen, maaltijden & drank gedurende het seminar.
  • De reiskosten en overnachtingen, maaltijden en drinken buiten het seminar zijn voor de rekening van deelnemer/school.
  • De reis en eventuele verzekeringen dient de deelnemer of de school zelf te regelen.
  • Iedere deelnemer heeft goedkeuring van de school(leiding).

Aanmelden

Stuur ons vóór 29 februari 2020 je motivatie en wie weet ga jij in april wel naar het eTwinning seminar in Jordanië.

DILEMMA: internationale mobiliteit vs. duurzaamheid

7 februari 2020
Meer internationale mobiliteit van studenten en staf én je CO2-uitstoot verlagen?

15 jaar eTwinning: een terugblik

13 januari 2020
‘Werken en praten met collega’s uit andere landen geeft altijd een kick’

Tweedaagse conferentie Global Citizen Network

19 maart 2020 09:30 - 20 maart 2020 16:00
Fletcher Hotel, Amersfoort
Tweedaagse conferentie voor coördinatoren en schoolleiders van Global Citizen Schools.

Tto 30 jaar

5 juni 2020 09:30 - 5 juni 2020 16:00
Cals College, Nieuwegein
We vieren 30 jaar tweetalig onderwijs samen met huidige en oud tto-leerlingen.