De conferentie: diversiteit en inclusie in het onderwijs

Diversiteit, inclusiviteit, gelijke kansen, allemaal termen die momenteel aandacht vragen van onderwijzers. Maar wat betekenen deze termen voor jou en jouw rol als docent? Als onderwijzer heb je grote impact op de maatschappij; jij bereid je leerlingen, de toekomstige (wereld)burgers, voor op de rest van hun leven. Of je nu lesgeeft aan leerlingen in een dorpsschool of in de randstad, voor iedere docent is het belangrijk om inclusief onderwijs te bieden. Maar, hoe doe je dit?

De eerste stap, ben jij! Je bewust zijn van privileges en vooroordelen is de eerste stap naar een gelijke benadering van leerlingen en studenten. Dit vraagt om actieve betrokkenheid en actie van alle onderwijzers. Met deze gratis conferentie hoopt eTwinning jou op weg te helpen. Bereid je voor op een bijzondere middag, waar je wordt uitgedaagd en praktische handvaten krijgt. Ben jij erbij?

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst. Mocht je toch nog een plekje willen bemachtigen, stuur dan een e-mail naar etwinning@nuffic.nl dan gaan we kijken of we nog iets voor je kunnen betekenen.

eTwinning

Deze conferentie wordt georganiseerd door eTwinning Nederland (Nuffic) in het kader van het Europese thema ‘The New European Bauhaus’. eTwinning wordt mede gesubsidieerd door de Europese Commissie.

Voor wie?

De conferentie is voor iedereen die voor de klas staat. In het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voor opleiders en studenten van de pabo/lerarenopleiding.

Wat kun je verwachten?

We beginnen de middag met een inspirerende en mogelijk ook triggerende keynote. Na de keynote zijn er 2 workshoprondes met een divers aanbod van onderwijsprofessionals, ervaringsdeskundigen en experts. De workshops zijn interactief en focussen zich allen op concrete handvaten en uitkomsten voor praktijktoepassingen.

Het programma

13.00 – 13.30 Ontvangst en registratie
13.30 – 14.30 Plenair programma: keynote Şeydâ Buurman – Kutsal
14.30 – 14.45 Korte pauze
14.45 – 16.00 Workshopronde 1
16.00 - 16.30 Pauze
16.30 – 17.45 Workshopronde 2
17.45 - 18.00 Afsluitende borrel

Bekijk de keynote en workshop omschrijvingen.

Voorwaarden

De conferentie is gratis. Om je aan te melden heb je een eTwinning account nodig; bekijk hier de instructievideo hoe je een account aanmaakt. Max 2 aanmeldingen per school.

Bij je aanmelding kun je aangeven welke 2 workshops jij wilt gaan volgen. Je ontvangt een automatische bevestiging van jouw inschrijving per e-mail.

Vervoer & toegankelijkheid 

De locatie is zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken. Kun je niet met het openbaar vervoer komen en moet je dus gebruik maken van de auto, geef het dan aan in het aanmeldformulier.

De locatie is rolstoltoegankelijk. Heb je een visuele of auditieve beperking, dan bieden wij de mogelijkheid om plekken te reserveren voorin de zaal. Geef in het aanmeldformulier aan of je hier gebruik van wilt maken. Zijn er andere belangrijke dingen waar wij rekening mee moeten houden, geef het aan in het aanmeldformulier.