Over de conferentie

De wereld verandert, en als leraar verander je mee. Het thema van de conferentie is dan ook: "Met eTwinning wereldwijs, ontdek de toekomst van onderwijs." Het is steeds belangrijker om digitaal geletterd te zijn en in te kunnen spelen op de technologische ontwikkelingen. Maak gebruik van de nieuwsgierigheid in je klas en benut de kansen van digitalisering. Bij eTwinning vinden we het belangrijk dat we de kwaliteit van het onderwijs ook in de toekomst kunnen waarmaken. Want hoe leid je talenten van de toekomst op als het onderwijs achter blijft? Door middel van verbinding met andere scholen in Europa kun je als docent veel leren. Maar tijdens deze conferentie willen we verder gaan dan het eTwinning-platform. Verwacht een interessant programma, met workshops op gebied van AI, creativiteit en digitalisering.

eTwinning

Deze conferentie wordt georganiseerd door eTwinning Nederland (Nuffic) in het kader van het Europese thema ‘Innovation and Education’. eTwinning wordt mede gesubsidieerd door de Europese Commissie.

Voor wie?

De conferentie is voor iedereen die voor de klas staat. In het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voor opleiders en studenten van de pabo/lerarenopleiding.

Wat kun je verwachten?

We beginnen de middag met de keynote van Barend Last (onderwijskundig adviseur, schrijver en winnaar van de SURF onderwijsaward). Na de keynote zijn er 2 workshoprondes met een divers aanbod van onderwijsprofessionals, ervaringsdeskundigen en experts. De workshops zijn interactief en focussen zich allen op concrete handvaten en uitkomsten voor praktijktoepassingen.

Het programma

12.30 – 13.30 Ontvangst en registratie
13.30 – 14.30 Plenair programma: keynote Barend Last “Technologie en de veranderende rol van de docent”
14.30 – 14.45 Korte pauze
14.45 – 15.45 Workshopronde 1
15.45 - 16.15 Pauze
16.15 – 17.15 Workshopronde 2
17.15 - 18.00 Afsluitende borrel

Bekijk de keynote en workshop omschrijvingen.

Voorwaarden

De conferentie is gratis. Om je aan te melden heb je een eTwinning account nodig; bekijk hier de instructievideo hoe je een account aanmaakt.

Bij je aanmelding kun je aangeven welke 2 workshops jij wilt gaan volgen. Je ontvangt een automatische bevestiging van jouw inschrijving per e-mail.

Vervoer & toegankelijkheid

De locatie is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Kun je niet met het openbaar vervoer komen en moet je dus gebruik maken van de auto, geef dit dan aan in het aanmeldformulier.

De locatie is rolstoltoegankelijk. Heb je een visuele of auditieve beperking, dan bieden wij de mogelijkheid om plekken te reserveren voorin de zaal. Geef in het aanmeldformulier aan of je hier gebruik van wilt maken. Zijn er andere belangrijke dingen waar wij rekening mee moeten houden? Geef het aan in het aanmeldformulier hieronder.

Aanmelden