Wat staat er op deze pagina?
Terug naar boven

Omschrijving

Op 23 mei vindt het eerste webinar uit de tweedelige serie over internationalisering plaats in het (voortgezet) speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs (SBO), praktijkonderwijs en voor reguliere onderwijsinstellingen die inclusiever willen werken. Tijdens dit praktische en interactieve webinar leer je meer over de subsidiemogelijkheden van het programma Erasmus+ en eTwinning, toegespitst op de leerlingen, leerkrachten of docenten in jouw school. Deelname is gratis en het webinar vindt plaats van 16.00-17.00 uur.

Job-shadowing, leerlingenuitwisseling en samenwerkingsprojecten

Vanuit het gespecialiseerd onderwijs of het praktijkonderwijs een samenwerking aangaan met scholen in het buitenland? Of kennis ophalen uit het buitenland over hoe je inclusiever onderwijs vorm kunt geven? Ja, het kan! Het subsidieprogramma Erasmus+ kun je inzetten voor professionaliseringsdoeleinden, maar ook voor het werken aan wereldburgerschap en talen bij jouw doelgroep. Denk aan job-shadowing voor leerkrachten, docenten, intern begeleiders of klassenassistenten. Ook een samenwerkingsproject met scholen uit verschillende Europese landen of (virtuele) leerlingenuitwisselingen is mogelijk.

Inspirerende voorbeelden en uitleg aanvraagprocedure

Tijdens het webinar zie je voorbeelden van scholen uit het gespecialiseerd en regulier onderwijs die gebruikmaken van subsidie van het programma Erasmus+. Daarnaast krijg je tips over het starten van een eTwinning-project met een partner in het buitenland. Ook krijg je uitleg over de aanvraagprocedure en het verder duurzaam inzetten van internationalisering en wereldburgerschap binnen jouw school, stichting of bestuur. Stan van Laarhoven (teamleider po/vo) vertelt over de meerwaarde van internationalisering voor het werken aan inclusiever onderwijs.

Programma

16.00 uur: Opening en introductie
16.10 - 16.25 uur: Uitleg over de mogelijkheden van het subsidieprogramma Erasmus+ en eTwinning
16.25 - 16.50 uur: Voorbeelden uit de praktijk
16.50 - 17.00 uur: Tijd en ruimte voor vragen

Aanmelden

Wil je meer weten over de verschillende subsidiemogelijkheden van Erasmus+? Meld je dan aan voor dit webinar.

Het webinar wordt georganiseerd door Nationaal Agentschap Erasmus+ en eTwinning in samenwerking met Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs & Steunpunt Passend Onderwijs.

Meer informatie en aanmelden

Schrijf je meteen in voor het tweede webinar en vind een partner!

Meld je direct aan voor het tweede webinar in deze serie: het partner-finding event. Tijdens dit tweede webinar op 18 juni ga je direct aan de slag met het vinden van een samenwerkingspartner.

Tip een collega

Zijn er nog scholen bij jou in de buurt die je kent voor wie dit webinar mogelijk interessant is? Stuur ze dan gerust de informatie door!