Docentenreis naar Durham

Wil je kennismaken met lesmethoden en lespraktijk in het Engelse onderwijs? Meld je dan aan voor de docentenreis naar Durham.
Durham University
Stockton Road, DH1 3LE, Durham, Verenigd Koninkrijk
Zondag 6 oktober 2019 12:00
tot zaterdag 12 oktober 2019 12:00
Durham University
Stockton Road, DH1 3LE, Durham, Verenigd Koninkrijk
Zondag 6 oktober 2019
van 12:00 tot 12:00

Nuffic organiseert voor de tweede keer een zevendaagse docentenreis naar Durham in het Verenigd Koninkrijk. Het programma is bedoeld voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs en mbo die willen leren om hun vak in het Engels te geven.

Wat staat er op het Programma?

  • Een oriĆ«ntatie- en evaluatiebijeenkomst in Nederland (aanwezigheid verplicht)
  • Een eendaags introductieprogramma op Durham University
  • Drie dagen op een school
  • Een afsluitende dag op Durham University

De reis vindt plaats van 6 tot en met 12 oktober 2019. De oriƫntatiebijeenkomst is op een vroege avond in de week van 9-13 september. De evaluatiebijeenkomst vindt plaats op 20 november in de vroege avond.

Deelnemers verblijven in groepen van 4 in gastaccommodaties zo dicht mogelijk bij de deelnemende scholen. De School of Education van Durham University verzorgt in Engeland het programma.

Thema's

De thema's waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Creativity in the classrooom
  • Personalised learning
  • Promoting higher order thinking in the classroom

Kosten

Deelnemers betalen alleen de maaltijden en een reisverzekering. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen bekostigt het programma. Het programma is onderdeel van een pilot.

Deelnemen?

Alle docenten uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo met een dienstverband van tenminste 0,6 fte kunnen zich aanmelden. Je hoeft geen inhoudelijke link tussen je vakgebied en het Verenigd Koninkrijk aan te tonen. Doel van de docentenreis is om kennis te maken met de lesmethoden en de praktijk in het Engelse onderwijs en deze kennis onder collega's in Nederland te verspreiden.

We vragen van elke deelnemer om de opgedane kennis te evalueren en aan te geven hoe deze in het eigen onderwijs zal worden toegepast. Ook vragen we aan alle deelnemers om de opgedane kennis en ervaring actief over te dragen aan andere docenten.

Om deel te nemen schrijf je een motivatiebrief in het Engels. Hierin vertel je ook hoe je de opgedane kennis gaat verspreiden.

Aanmelden kan tot en met 2 juni 2019.

Er is plek voor 20 docenten. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is er een selectie. Deze vindt plaats op grond van het aantal beschikbare plaatsen per onderwijstype, leervraag, motivatie, interesse voor en ervaring met de onderwerpen die aan de orde zullen komen en plan voor verspreiding van de opgedane ervaringen. Scholen die in 2018 mee zijn geweest op de docentenreis worden in principe niet geselecteerd tenzij er plek is.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Joany Doornik: jdoornik@nuffic.nl

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 2 juni 2019.

Tien dagen lang taal centraal

18 maart 2019
Buurtaalonderwijs, francofonie, de Duitse taal en Engels in het basisonderwijs staan binnenkort centraal in allerlei activiteiten. Reden voor Nuffic om de taal10daagse uit te roepen.

Internationalisering in het onderwijs raakt op stoom

31 januari 2019
Het opdoen van een internationale ervaring in het onderwijs wordt steeds gebruikelijker, blijkt uit de nieuwe publicatie Internationalisering in Beeld.

Team Mathematics Challenge

14 juni 2019 09:00 - 17:00
Broklede, Breukelen
Teams uit de 1e en 2e klas van tweetalig havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.