Contactseminar 'Digital Game-based learning in the classroom'

Je gaat in Luxemburg aan de slag met collega’s uit 6 Europese landen. Na 3 dagen heb je een projectpartner en hebben jullie samen een project gestart.
Luxemburg, luxemburg
Vrijdag 19 oktober 2018
van 14:00 tot 15:00
Luxemburg, luxemburg
Vrijdag 19 oktober 2018
van 14:00 tot 15:00

Let op! Dit seminar duurt 3 dagen, namelijk tot 21 oktober, 12.30 uur.

Waarom videogames?

Videogames en de videogamecultuur zijn belangrijk in het dagelijks leven van veel leerlingen. Als je de taal van deze subcultuur spreekt krijg je makkelijker toegang tot je leerlingen en vergroot je hun belangstelling voor de lesstof.

Doel van het seminar

Na het seminar kun je zelfverzekerd digital game-based learning in je lessen toepassen Je krijgt tijdens het seminar een algemene introductie over DGBL en volgt presentaties over het gebruik van digitale games in de klas. In roepswerksessies ontwerp je lesplannen voor DGBL. Samen met collega's uit andere landen start je een Europees eTwinning-project.

Voor wie

Het seminar is voor taaldocenten en docenten sociale wetenschappen in het voortgezet onderwijs die lesgeven aan leerlingen van 10-16 jaar. Ervaring met het eTwinning-platform en internationale projecten is vereist. Er wordt een workshop gegeven over het functioneren van het eTwinning-platform. De voertaal is Engels.

Aanmelden

Stuur ons voor 1 september 2018 je motivatie en wie weet ga jij in oktober naar Luxemburg!

Voorwaarden

  • NSS (National Support Service Nederland) maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar het seminar gaat.
  • eTwinning betaalt de kosten van de workshop, overnachtingen en maaltijden gedurende het seminar.
  • Je school (of jij) betaalt reiskosten, overnachtingen en maaltijden buiten het seminar.
  • Je school (of jij) regelt zelf de reis en eventuele verzekeringen.
  • Je hebt goedkeuring van de schoolleiding.

Meer informatie?

Stuur een mail naar etwinning@nuffic.nl.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Internationalisering in de lokale politiek

20 maart 2018
Hoe gaan lokale politici om met onderwerpen zoals globalisering, internationalisering en mondiale ontwikkelingen in hun gemeenten? En wat is de link met onderwijs?

Europese eTwinning-conferentie 'Cultural Heritage'

25 oktober 2018 van 14:00 tot 15:00
Warschau
Je ontmoet collega’s uit 42 Europese landen, er is een inspirerende keynote speaker en je volgt praktische workshops over internationaal samenwerken.

Contactseminar Gent

22 november 2018 van 14:00 tot 15:00
Gent
Je gaat in Gent aan de slag met collega’s uit 6 Europese landen. Na 3 dagen heb je een projectpartner en hebben jullie samen een project gestart.