Contactseminar 'Digital Game-based learning in the classroom'

Je gaat in Luxemburg aan de slag met collega’s uit 6 Europese landen. Na 3 dagen heb je een projectpartner en hebben jullie samen een project gestart.
Luxemburg, luxemburg
Vrijdag 19 oktober 2018
van 14:00 tot 15:00
Luxemburg, luxemburg
Vrijdag 19 oktober 2018
van 14:00 tot 15:00

Let op! Dit seminar duurt 3 dagen, namelijk tot 21 oktober, 12.30 uur.

Waarom videogames?

Videogames en de videogamecultuur zijn belangrijk in het dagelijks leven van veel leerlingen. Als je de taal van deze subcultuur spreekt krijg je makkelijker toegang tot je leerlingen en vergroot je hun belangstelling voor de lesstof.

Doel van het seminar

Na het seminar kun je zelfverzekerd digital game-based learning in je lessen toepassen Je krijgt tijdens het seminar een algemene introductie over DGBL en volgt presentaties over het gebruik van digitale games in de klas. In roepswerksessies ontwerp je lesplannen voor DGBL. Samen met collega's uit andere landen start je een Europees eTwinning-project.

Voor wie

Het seminar is voor taaldocenten en docenten sociale wetenschappen in het voortgezet onderwijs die lesgeven aan leerlingen van 10-16 jaar. Ervaring met het eTwinning-platform en internationale projecten is vereist. Er wordt een workshop gegeven over het functioneren van het eTwinning-platform. De voertaal is Engels.

Aanmelden

Stuur ons voor 1 september 2018 je motivatie en wie weet ga jij in oktober naar Luxemburg!

Voorwaarden

  • NSS (National Support Service Nederland) maakt een selectie uit de ingestuurde aanmeldingen en beslist wie naar het seminar gaat.
  • eTwinning betaalt de kosten van de workshop, overnachtingen en maaltijden gedurende het seminar.
  • Je school (of jij) betaalt reiskosten, overnachtingen en maaltijden buiten het seminar.
  • Je school (of jij) regelt zelf de reis en eventuele verzekeringen.
  • Je hebt goedkeuring van de schoolleiding.

Meer informatie?

Stuur een mail naar etwinning@nuffic.nl.

Internationalisering op scholen nu ook interactief in beeld

11 februari 2019
Welke scholen in Nederland zijn bezig met internationalisering? Met één muisklik krijg je dat nu in beeld dankzij de nieuwe dashboards voor po en vo.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Contactseminar in Tunesië voor het Hoger Onderwijs

25 september 2019 09:00 - 27 september 2019 18:00
Contactseminar in Tunesië
Nationaal Agentschap Erasmus+ organiseert een contactseminar om de samenwerking tussen Nederlandse en Tunesische hoger onderwijsinstellingen te stimuleren.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.