Terug naar boven

Thema

Hoe haal je de wereld in je klas? Dit vraagt om met een andere bril naar je les kijken. Laat je tijdens de conferentie Talen en Wereldburgerschap inspireren door experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van wereldburgerschap, meertaligheid en Engels vanaf groep 1.

Een greep uit het workshopaanbod: meertalig leren en het betrekken van de thuistaal, een doorlopende leerlijn wereldburgerschap, diversiteit en inclusie, de vvto-coördinator als coach en een schoolleidersessies over de wet voor burgerschapsonderwijs en Erasmus+.

Maak een keuze uit het ruime workshopaanbod, bezoek het kennisplein en ga naar huis met een rugzak vol tips om meteen mee aan de slag te gaan.

Programma

  • 9.30 uur Inloop
  • 10.00 uur Start plenair programma
  • 11.00 uur Koffie/thee pauze
  • 11.20 uur Workshopronde 1
  • 12.20 uur Lunch en Kennisplein
  • 13.30 uur Workshopronde 2
  • 14.45 uur Workshopronde 3
  • 15.45 uur Borrel
  • 16.15 uur Einde

Bekijk het complete workshopoverzicht

Keynote

Karin Wesselink is spreker tijdens het plenaire programma. Zij neemt je mee op reis en laat je ervaren hoe je dankzij lesopdrachten burgerschap de wereld het klaslokaal in kunt halen.

(Tekst gaat verder onder afbeelding).

Karin Wesselink laat een kind meekijken door haar camera

Hoe is het als je vader twee vrouwen heeft? En waar woon je als een tsunami je eiland overspoelt? Dat vertelden de Marokkaanse Houda uit Tetouan en de Thaise Yah van Koh Phi Phi aan journalist Karin Wesselink (1976). Zij werkte na een studie journalistiek en culturele antropologie jarenlang als freelance journalist en kwalitatief onderzoeker.

Voor Samsam reisde ze de hele wereld rond om die dichterbij de dagelijkse leefwereld van kinderen in Nederland te brengen. Sinds 2012 werkt ze als coördinerend (eind)redacteur voor Samsam en heeft ze dagelijks contact met correspondenten in het buitenland die daar vaak zijn geboren en getogen.

De interviews en video’s in Nederland maakt ze graag zelf. Want wereldburgerschap ligt op de hoek van élke straat. Ook in Leeuwarden, waar bijvoorbeeld Jayden haar uitlegde hoe het leven in een pleeggezin is. En in Enschede waar Rebecca het werk van haar vader Abeje, de drone professor, liet zien.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 50 per deelnemer.

Meld je aan