Thema's

Grensverleggend, taal en voor iedereen: dat zijn de thema’s waarmee we aan de slag gaan! Hoe omarm je diversiteit in je klas en werk je daarmee aan wereldburgerschap? Op welke manier draagt dit bij aan de ontwikkeling van al je leerlingen? Welke rol speelt taal en hoe ga je goed om met meertaligheid in je klas? Hoe zorg je ervoor dat al je leerlingen een internationale ervaring op kunnen doen?

Op de conferentie krijg je alle tips en tricks!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Programma

 • 10.00 – 11.00 Ontvangst, koffie en Inspiratieplein
 • 11.00 – 12.30 Plenaire tafelsessie
 • 12.30 – 13.30 Lunch en Inspiratieplein
 • 13.30 – 16.30 Festivalmiddag
 • 16.30 – 17.30 Afsluiting en borrel

We starten met een plenaire tafelsessie waarin leerlingen ons samen met ervaringsdeskundige Dave Ensberg-Kleijkers meenemen in de wereld van grensverleggend leren. De nieuwe bijzonder hoogleraar wereldburgerschap en tweetalig onderwijs stelt zich voor en je komt erachter wie dit jaar de Ster in Wereldburgerschap Prijs mee naar huis neemt.

Na een gezellige lunch met je collega’s beleef je jouw festivalmiddag! Je kunt kiezen uit een breed aanbod van sessies die aansluiten bij jouw interesses.

Veelzijdig aanbod aan sessies tijdens festivalmiddag

Tijdens het middagprogramma beslis jij met welke thema’s je aan de slag gaat, en ook op welke manier. Zin om uit te proberen welke methodes bij jouw lessen passen? Loop een werkatelier binnen en kom er achter. Liever inspiratie opdoen en ideeën uitwisselen? Sluit aan bij een masterclass of stel je vragen aan collega’s bij een best practice-sessie.

Overzicht sessies

Een greep uit de sessies:

 • Wereldburgerschap op basisschool De Troubadour - Hoe stem je wereldburgerschapsonderwijs af op jouw leerlingen? Hoe ziet wereldburgerschap er in concreet leerkracht- leerling- en leiderschapsgedrag uit op een basisschool? Mart van der Heijden vertelt het je.
 • Inclusief onderwijs in meertalige contexten - Na deze masterclass van Marian Popta weet je welk fundament en mindset er nodig zijn om inclusief onderwijs in meertalige contexten te verzorgen. Ook doe je ervaring op met het benutten van alle talen die er in de groep zijn, om samen nieuwe dingen te leren.

Alle sessies kun je vinden op de pagina Overzicht sessies. Het volledige aanbod zal voor de zomer bekend zijn.

Wat kun je verder verwachten?

 • Middenin de Rijtuigenloods vind je het Inspiratieplein. Hier kun je kennismaken met uitgevers en andere kennispartners op het gebied van internationalisering, taal en wereldburgerschap.
 • Een muzikaal intermezzo met de voorstelling ‘Waar je wieg heeft gestaan’.
 • Volop ruimte voor ontmoeting, netwerken en het delen van ervaringen.

Voor wie?

Deze dag is gericht op leraren, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs, inclusief het speciaal onderwijs. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom.

Kosten en aanmelden

 • € 165 voor reguliere deelnemers
 • € 50 voor leraren in opleiding

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Heb je vragen over de inhoud van de conferentie? Mail dan naar po-vo@nuffic.nl. Lukt het niet om aan te melden of wil je iets wijzigen aan je aanmelding? Stuur dan een mail naar events@nuffic.nl.

Meld je aan

Ook met jouw stand op onze conferentie?

Middenin de Rijtuigenloods vind je het Inspiratieplein. Hier kunnen deelnemers de gehele conferentie kennismaken met uitgevers en andere kennispartners. Wil jij daar bij staan met jouw diensten en producten? Neem dan een kijkje op Informatie kennispartners conferentie Grensverleggend leren.