Terug naar boven

Algemene informatie

We weten dat studeren in het buitenland een verrijkende ervaring kan zijn die een levenslange impact heeft op iemands persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Studeren in het buitenland kan als vanzelfsprekend lijken voor diegenen die het zich kunnen veroorloven of de kennis hebben om door de verschillende onderwijssystemen te navigeren. Maar hoe kunnen studenten die te maken hebben met extra barrières of niet hetzelfde sociale kapitaal hebben, het vertrouwen krijgen of ondersteund worden om kansen in het buitenland te grijpen?

Door deel te nemen krijgen professionals uit het voortgezet en hoger onderwijs de kans om met elkaar in contact te komen en samen te onderzoeken hoe ze gedeelde uitdagingen kunnen overwinnen.

Programma

Tijdens dit eendaagse evenement verkennen we met een aantal sprekers uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland casestudy's van verschillende maatregelen die zijn genomen om deze uitdagingen te overwinnen, waarbij het hele studietraject onder de loep wordt genomen en de volgende thema's centraal staan:

  • Financiering: Dit thema zal zich richten op hoe financiering, zoals beurzen, kan worden gebruikt om diversiteit en inclusie te ondersteunen. De sprekers zullen inzichten delen over de criteria die worden gebruikt, hoe financieringsmogelijkheden onder de aandacht kunnen worden gebracht en gebieden die nog moeten worden ontwikkeld.
  • Regelingen: Dit thema zal zich richten op het ontwerpen en ontwikkelen van inclusieprogramma's. Hoe zorgen we ervoor dat de programma's de behoeften van studenten volledig ondersteunen? Hoe betrekken we studenten in het ontwerpproces en welk type ondersteuning is nuttig om aan te bieden?
  • Effect meten: Dit thema richt zich op hoe je verschillende instrumenten kunt gebruiken om de impact te meten, welke datapunten nuttig zijn om te verzamelen en het belang van samenwerking met anderen om de impact te meten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van de British Council.