Still uit video #Futureproof

Zijn jouw studenten #Futureproof?

Aflevering 1 serie #Futureproof
meer over:
In de nieuwe serie #Futureproof gaan we dieper in op ervaringen van studenten met hun opleiding en hoe dat aansluit op de steeds internationalere beroepspraktijk.
Marjolein Veen
2 minuten

Studenten komen steeds vaker in aanraking met verschillende culturen, internationale contacten en andere talen. Hoe bereid je studenten hier op voor?

In deze eerste aflevering staan interculturele vaardigheden centraal. Wat moeten studenten van nu leren om straks in de steeds internationalere wereld hun werk te kunnen doen? Hoe #Futureproof zijn mbo-studenten Floride en Maria van het Gezondheid, Welzijn & Sport College van Zadkine in Rotterdam? Wat vinden hun praktijkbegeleider, medestudenten en vakdocent?

Wil jij ook internationaliseren op jouw mbo-school? Bel of mail met Nilay Avar of lees meer over internationaliseren in je eigen omgeving. Bekijk ook ons cursusaanbod.

Nog meer nieuws over internationalisering in onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.

Wat zijn de gevolgen van corona voor internationalisering? Deel 2: digitalisering

21 april 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. Wij inventariseren wat hierover zoal geschreven wordt.

Internationale studentenmobiliteit: wat gaat er veranderen?

8 april 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. In een serie artikelen inventariseert Nuffic wat hierover zoal geschreven en gezegd wordt.

Webinar Internationalisation at Home

25 juni 2020 13:00 - 25 juni 2020 16:00
Online
Webinar van Nuffic en Hogeschool Utrecht over Virtual Exchange (VE).