Tim Futureproof3.jpg

Is mbo-student Tim #futureproof?

Aflevering 2 videoserie Futureproof
meer over:
'Na die uitwisseling wist ik: nu beheers ik de Duitse taal'
2 minuten

In deze tweede aflevering van de videoserie Futureproof staat Tim centraal. Hij is derdejaars mbo-student aan de tweetalige opleiding Opticien op het Deltion College in Zwolle. Hoe goed is hij volgens medestudenten Julian en Mirthe, vakdocent Siegfried en praktijkbegeleider Dominique op weg met het leren van vaardigheden waarmee hij op de arbeidsmarkt van straks terechtkomt?

Ook #futureproof studenten?

Wil jij ook internationaliseren op jouw mbo-school? Neem dan contact op met Lineke Ouwendijk of meld je aan voor het netwerk tweetalig mbo.

Wat is Futureproof?

Met de videoserie Futureproof gaan we dieper in op ervaringen van studenten met hun opleiding en hoe dat aansluit op de steeds internationalere beroepspraktijk. Studenten komen steeds vaker in aanraking met verschillende culturen, internationale contacten en andere talen. Hoe bereiden zij zich hierop voor?

Kijk hier voor de eerste aflevering van Futureproof.

Nog meer nieuws over internationalisering in onderwijs?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.

Jongeren aan het woord (deel 2)

6 juli 2020
Hoe beïnvloedt de coronacrisis het wereldbeeld van leerlingen en studenten?

Internationaal samenwerken op Deltion: ‘Dit zijn échte cultuurverschillen’

26 mei 2020
Een studie Internationale Handel & Commercie kan niet zonder internationale projecten. Met die overtuiging begonnen docenten Martin Reins en Šacira Ganić (Deltion College) eTwinning-projecten voor studenten uit Nederland, Kroatië en Roemenië.

Maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

11 september 2020 14:00 - 10 oktober 2020 21:00
Online
Van 11 september tot 10 oktober 2020 vindt de maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs plaats. Elke woensdag, donderdag en vrijdag kun je webinars volgen.