Winnaars GNE Awards by Nuffic bekend

Simone Hendriks uit Boxmeer heeft de Public Speaking Award gewonnen van de GNE Awards by Nuffic. Thirza Bier uit Hilversum won de Young Writers Award.
GNE awards 2018

De Audience Award voor het beste essay ging naar Jip Boskamp uit Amsterdam.

Als winnaar mag Simone Hendriks, van Metameer in Boxmeer, in mei afreizen naar Londen om daar deel te nemen aan de International Public Speaking Competition van de English-Speaking Union, de internationale organisatie die de taal Engels bevordert om zo verschillende talen en culturen met elkaar te verenigen. Young Writer Thirza Bier, van het A. Roland Holst College uit Hilversum, mag meelopen op de redactie van het journalistenplatform De Correspondent in Amsterdam. Jip Boskamp, van het Cartesius Lyceum in Amsterdam, krijgt een waardebon, als winnaar van de Audience Award.

Deltion College Zwolle

Op het Deltion College in Zwolle vonden op 18 april de halve finales en finales plaats van de GNE Awards by Nuffic voor studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar. 14 jongeren uit het hele land streden met hun Engelse spreekvaardigheid om de Public Speaking Award. Daarnaast streden 8 jongeren om de Young Writers Award, waarbij ze hun Engelse schrijfvaardigheid moesten laten zien.

In de ochtend startten de 14 deelnemers aan de halve finale van de Public Speaking Award met een geïmproviseerde toespraak over een onderwerp dat hen slechts 15 minuten van tevoren werd aangereikt. Acht van hen mochten in de middag door naar de finale, waarin ze hun eigen speech uit een van de 5 regionale voorrondes mochten gebruiken, die in februari en maart in het land hebben plaatsgevonden. Voor de Young Writers Award koos de jury uit de Engelse essays van de acht finalisten.

Voor de Audience Award konden mensen hun stem uitbrengen op een van de essays die online te lezen waren. Het essay van Jip Boskamp kreeg daar de meeste stemmen.

Genootschap Nederland-Engeland

De GNE Awards worden al sinds 1988 georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE). De wedstrijd is al jaren een succes met honderden deelnemers uit heel Nederland. Nuffic nam dit jaar als organisator het stokje over van het genootschap.

Meer weten over de GNE Awards? Kijk op www.nuffic.nl/gne-awards.

Internationale studenten onzeker over studie in Nederland

26 mei 2020
De belangstelling van buitenlandse studenten om in Nederland te studeren is ondanks de coronacrisis nog steeds groot, maar dat betekent niet automatisch dat ze zich zullen inschrijven.

Wat zijn de gevolgen van corona voor internationalisering? Deel 3: onderwijssamenwerking

8 mei 2020
In deel 3 van onze serie gaan we in op onderwijssamenwerking

EAIE-conferentie 2020

13 oktober 2020 09:00 - 16 oktober 2020 17:00
Fira Barcelona, Barcelona
Jaarlijkse Europese netwerkconferentie voor hoger onderwijs.