Week van de Internationale Student

Internationale studenten zijn waardevol voor het Nederlandse onderwijs en onze kenniseconomie.

Daarom worden zij tijdens de Week van de Internationale Student, van 13 tot 17 november 2017, in de schijnwerpers gezet.

Stayrate per regio

Hogescholen, universiteiten en Nuffic organiseren een scala aan activiteiten.Zo worden in deze week het aantal diplomastudenten per regio en per studentenstad bekend gemaakt. Daarnaast wordt per regio inzicht gegeven in het aandeel buitenlandse afgestudeerden dat er blijft wonen en werken, de zogenaamde stayrate.

Evenementen

  • Iedere dag is er een webinar voor internationale studenten
  • Op 15 november vindt de aftrap plaats van het HAN (Holland Alumni Network) - NL netwerk in Utrecht. Via dit netwerk zullen regelmatig bijeenkomsten georganiseerd worden voor internationale studenten en alumni in Nederland.
  • Op 16 november vindt een regionale nl4talents, TheHague4Talents, plaats. De organisatie is in handen van o.a. de gemeente Den Haag, Universiteit Leiden, TU Delft, De Haagse Hogeschool en Nuffic.
  • Universiteitenkoepel VSNU en studentenvakbond LSVb organiseren op 17 november een conferentie over internationalisering.

Meld jouw activiteit aan

Op de webpagina weekinternationalstudent zijn alle activiteiten te vinden. Universiteiten en hogescholen kunnen via deze webpagina de activiteiten die zij organiseren voor hun internationale studenten aanmelden. Nuffic maakt daar een overzicht van. Ook is er digitaal promotie materiaal beschikbaar. Wil je dit ontvangen? Stuur dan een verzoek naar wvdis@nuffic.nl

Internationale studenten die na hun afstuderen in Nederland blijven werken, leveren de schatkist jaarlijks 1,57 miljard euro op. Ze versterken ook de lokale kenniseconomie en zijn een belangrijke vestigingsfactor voor kennisintensieve bedrijven en organisaties.

Diplomawaardering tijdens COVID-19

20 mei 2020
Wat zijn de mogelijke gevolgen van COVID-19 op de erkenning van diploma's? Wereldwijde samenwerking zorgt voor eenduidigheid.

‘Universiteiten laten zich nu wereldwijd van hun beste kant zien’

17 april 2020
Bert van der Zwaan over de gevolgen van de coronacrisis

EAIE-conferentie 2020

13 oktober 2020 09:00 - 16 oktober 2020 17:00
Fira Barcelona, Barcelona
Jaarlijkse Europese netwerkconferentie voor hoger onderwijs.