Illustratie met mensen in schoolomgeving

Vier gratis online modules en lesideeën: #inspiratie

meer over:
4 x online lesinspiratie
Marjolein Veen
4 minuten

Zit je door het coronavirus meer thuis en ben je op zoek naar online onderwijsinspiratie? Deze modules/e-learnings en lesideeën kun je gratis volgen op een moment dat het jou uitkomt.

1. E-learning Wereldburgerschap met lesideeën (po)

Binnen de e-learning module Wereldburgerschap op onze Nuffic Academy kun je drie uitgewerkte lesideeën vinden. Dit zijn drie van de acht thema’s van de Canon voor Wereldburgerschap. Thema’s zijn Duurzaamheid, Diversiteit en Kinderrechten, opgedeeld naar onder-, midden- en bovenbouw primair onderwijs.

2. Module Starten met internationaliseren (po)

Om goed te kunnen functioneren in onze groeiende internationale en interculturele samenleving, is het belangrijk dat kinderen internationale vaardigheden opdoen. De module Starten met internationaliseren in het basisonderwijs is bedoeld voor leerkrachten die meer willen weten over internationalisering in het basisonderwijs. Nadat je deze module hebt gevolgd, weet je wat internationalisering is en welke activiteiten je hiervoor kunt inzetten.

3. Module LinQ - Landeskunde/Civilisation (vo)

Taaldocenten spelen een belangrijke rol in de vorming van leerlingen tot wereldburgers. De module LinQ - Landeskunde/Civilisation biedt docenten Duits en Frans praktische handvatten om een doorlopende leerlijn van kennis van land, cultuur en actualiteit te ontwikkelen. de module is bedoeld voor secties Frans en/of Duits op LinQ-scholen. Daarnaast is de module ook geschikt voor alle secties die gestructureerd (meer) aandacht aan kennis van land, cultuur en actualiteit willen geven.

4. Online lesideeën + praktijkvoorbeelden eTwinning (po, vo, mbo)

Met eTwinning is het een kleine moeite om een internationaal tintje aan je lessen en projecten te geven. Je kunt met eTwinning online samenwerken met een schoolpartner in het buitenland. Dit Europese platform biedt een veilige omgeving om met de partner samen te werken, maakt het makkelijk om een project op te zetten en kennis te delen. Zo kunnen je leerlingen werken aan internationale vaardigheden zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft. Kijk hier voor een aantal video’s met inspirerende lesideeën en kijk daarnaast op onze website voor een aantal praktijkvoorbeelden uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo.

Nog meer nieuws over internationalisering in onderwijs?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Statement van Nuffic over coronavirus

13 maart 2020
Bericht van directeur Freddy Weima over het coronavirus.

DILEMMA: internationale mobiliteit vs. duurzaamheid

7 februari 2020
Meer internationale mobiliteit van studenten en staf én je CO2-uitstoot verlagen?