Tpo: a new kid on the block

meer over:
19 basisscholen doen sinds 2014 mee aan een landelijke pilot tweetalig primair onderwijs (tpo).

19 basisscholen doen sinds 2014 mee aan een landelijke pilot tweetalig primair onderwijs (tpo). Leerlingen krijgen 30 tot 50 % van de tijd les in het Engels. Lees meer over de achtergronden, effecten en opkomst van deze nieuwe onderwijsvorm in het nieuwe nummer van MeerTaal.

Een groep wetenschappers volgt de 19 pilotscholen 5 jaar lang en meet onder andere de schoolprestaties van de kinderen. Zij krijgen aanmerkelijk meer lestijd in het Engels dan bij vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto).

In het artikel ‘Over tweetalig primair onderwijs in Nederland – en daarbuiten’, gaan de auteurs Myrna Feuerstake, Yeelen de Jong (beiden werkzaam bij Nuffic) en Karel Philipsen in op het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en inrichting van het tpo, kijken ze over de landsgrenzen en bespreken ze de opkomst van deze nieuwe vorm van onderwijs.

TPO - A new kid on the block‌ (281.3 kB)

Nuffic Congres: kies nu je workshops en presentaties

17 juni 2019
Volledig programma met meer dan 40 workshops en presentaties online.

Tien dagen lang taal centraal

18 maart 2019
Buurtaalonderwijs, francofonie, de Duitse taal en Engels in het basisonderwijs staan binnenkort centraal in allerlei activiteiten. Reden voor Nuffic om de taal10daagse uit te roepen.

Docentenreis naar Durham

6 oktober 2019 12:00 - 12 oktober 2019 12:00
Durham University, Durham
Wil je kennismaken met lesmethoden en lespraktijk in het Engelse onderwijs? Meld je dan aan voor de docentenreis naar Durham.