Start mbo-campagne #Wereldklasse

Met de nieuwe campagne #Wereldklasse wil Nuffic in de komende maanden mbo-scholen bewust maken van de meerwaarde van internationalisering.
Leo van de Polder en Said Laouaji

Hoe zorg je ervoor dat studenten de kennis, vaardigheden en houding ontwikkelen om zich optimaal staande te houden op de internationaal georiënteerde arbeidsmarkt en interculturele samenleving? Hoe gebruik je internationalisering voor innovatie en verrijking van je curriculum? Op welke manier kan internationalisering docenten helpen inspireren en ontwikkelen?

Al deze onderwerpen komen aan bod in onze online campagne ’Wereldklasse’ die in de maanden december, januari, februari en maart zal lopen. De campagne richt zich op mbo-scholen en laat de meerwaarde van internationalisering in het mbo zien. Verschillende personen vertellen over de betekenis van internationalisering voor hun leven, school en werk. Zo is internationalisering niet alleen van belang voor het werk van de internationaal coördinator, maar ook voor anderen die werkzaam zijn in de mbo-school.

Maak kennis met Gamze, Saïd, Margo en Leo

In de campagne staan vier personen centraal: student Gamze, docent Saïd, opleidingsdirecteur Margo en retailexpertLeo. Ze nemen de doelgroep mee in hun dagelijkse wereld en vertellen over de positieve invloed die internationalisering heeft op hun werk, studie en leven. In de periode tot en met maart 2020 staat elke maand een van de vier hoofdpersonen centraal in de campagne. De artikelen zullen o.a. worden gepubliceerd op Nuffic Actueel, de Nuffic social media kanalen en via enkele mbo-vakmedia.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de mogelijkheden voor internationalisering in het mbo? Laat dan hier je gegevens achter.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over gegevensverwerking.

‘Zet je deuren en vensters open, en laat de wereld binnen’

24 januari 2020
Geluksambassadeur Leo Bormans onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. En, zo concludeert hij, dat is voor een deel maakbaar. Onderwijs speelt daarbij een cruciale rol.

Model schept duidelijkheid over internationalisering

9 januari 2020
Wat is de meerwaarde van internationale competenties?

Inspiratiemiddag Duits

18 maart 2020 12:15 - 16:00
Graafschap college, Doetinchem
Ben je docent of coördinator werkzaam in het (v)mbo? En kom je direct of indirect in contact met de Duitse taal? Kom dan naar de inspiratiemiddag Duits.