PODCAST: In gesprek met de onderzoekers achter Internationalisering in Beeld

Nufficers Mark, Anne en Laurens vertellen in deze allereerste Nuffic Podcast over Internationalisering in Beeld, het recent gepubliceerde onderzoek waar ze een jaar aan werkten.
Onderzoekers Internationalisering in Beeld

Internationalisering in Beeld biedt voor het eerst een compleet overzicht van de stand van internationalisering in het hele Nederlandse onderwijs. Dus van primair en voortgezet tot middelbaar beroeps- en hoger onderwijs. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag hoe internationaal het Nederlandse onderwijs is.

Uit de analyse blijkt dat leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren in aanraking komen met internationalisering, maar dat dit nog lang niet voor iedereen geldt. Ook blijkt er een grote diversiteit te zijn in de manier waarop leerlingen en studenten een internationale ervaring opdoen.

In deze podcast vertellen Nuffic-onderzoekers Mark Vlek de Coningh, Laurens Steehouder en Anne Rosier over de totstandkoming, het belang en de conclusies van het onderzoek. Ook gaan ze dieper in op de belangrijkste aanbevelingen die de ze op basis van het onderzoek aan de sector doen.

Beluister de podcast op SoundCloud

Bekijk hier de volledige publicatie Internationalisering in Beeld.

Internationalisering op scholen nu ook interactief in beeld

11 februari 2019
Welke scholen in Nederland zijn bezig met internationalisering? Met één muisklik krijg je dat nu in beeld dankzij de nieuwe dashboards voor po en vo.

Nuffic Congres 2019

19 november 2018
Deel jouw successen en ideeën met de hele onderwijssector!