PODCAST: In gesprek met de onderzoekers achter Internationalisering in Beeld

Nufficers Mark, Anne en Laurens vertellen in deze allereerste Nuffic Podcast over Internationalisering in Beeld, het recent gepubliceerde onderzoek waar ze een jaar aan werkten.
Onderzoekers Internationalisering in Beeld

Internationalisering in Beeld biedt voor het eerst een compleet overzicht van de stand van internationalisering in het hele Nederlandse onderwijs. Dus van primair en voortgezet tot middelbaar beroeps- en hoger onderwijs. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag hoe internationaal het Nederlandse onderwijs is.

Uit de analyse blijkt dat leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren in aanraking komen met internationalisering, maar dat dit nog lang niet voor iedereen geldt. Ook blijkt er een grote diversiteit te zijn in de manier waarop leerlingen en studenten een internationale ervaring opdoen.

In deze podcast vertellen Nuffic-onderzoekers Mark Vlek de Coningh, Laurens Steehouder en Anne Rosier over de totstandkoming, het belang en de conclusies van het onderzoek. Ook gaan ze dieper in op de belangrijkste aanbevelingen die de ze op basis van het onderzoek aan de sector doen.

Beluister de podcast op SoundCloud

Bekijk hier de volledige publicatie Internationalisering in Beeld.

Wat zijn de gevolgen van corona voor internationalisering? Deel 4: onderzoek

26 mei 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. Wij inventariseren wat hierover zoal geschreven wordt. Vandaag deel 4: onderzoek.

En de winnaar is...

23 januari 2020
Drie scholen hebben een prijs gewonnen met hun internationale eTwinning-project van het afgelopen jaar. De winnaars hebben projecten opgezet over afval en recycling, de Europese verkiezingen en cultuur.