Op docentenuitwisseling naar VS

meer over:
Vera Verwimp, docent Nederlands bij de Academie voor Welzijn van MBO Utrecht, was een van de gelukkigen die in oktober mee mocht met het uitwisselingsprogramma voor docenten naar de VS.

Ze was verrast door de verschillen tussen ons onderwijssysteem en dat in Amerika, vertelt ze in vakblad Profiel.

Verwimp werd, samen met 19 anderen, uitgekozen uit ruim 200 aanmeldingen. Afgelopen herfstvakantie vertrok de groep voor 13 dagen naar Massachusetts, op uitnodiging van OCW, Fulbright en Nuffic. Lees meer over de ervaringen in onderstaand artikel uit vakblad Profiel.

Vakblad Profiel - Artikel Docenten in het buitenland - december 2017‌ (131.9 kB)

Blikveld verruimen

Meelopen als docent op een Amerikaanse school verruimt je blikveld, zei voormalig minister Bussemaker eind 2014. Ze stelde budget beschikbaar voor een driejarig uitwisselingsprogramma voor docenten in het po, vo en mbo. Dat vond plaats in 2015, 2016 en 2017. Deelnemers betaalden alleen de maaltijden en hun reisverzekering.

Het is nog niet bekend of het uitwisselingsprogramma een vervolg krijgt. “Begin volgend jaar hebben we daar een gesprek over met het ministerie”, zegt Manon Kolsteren van Fulbright. “Wij vinden het een succesvol programma”. Ze raadt geïnteresseerden aan de website van Fulbright in de gaten te houden.

Ongelofelijk: buitenlandimpact op niveau 1- en 2-studenten

21 oktober 2019
Op het Graafschap College en Albeda gaan mbo-studenten van niveau 1 en 2 naar het buitenland.

Schoolreis uitgelezen moment voor internationalisering

10 september 2019
Met de klas een paar dagen naar Rome of Londen. Het zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Leerlingen maken kennis met andere culturen, talen en eetgewoonten. Waarom is internationalisering zo belangrijk?

Wereldonderwijs in de regio: internationalisering binnen en buiten het klaslokaal

20 november 2019 15:30 - 20 november 2019 18:00
Campus Winschoten, Winschoten
Deze regiobijeenkomst is voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs en mbo. We bespreken onder meer hoe scholen leerlingen en personeel internationaal competent kunnen maken.