Op docentenuitwisseling naar VS

meer over:
Vera Verwimp, docent Nederlands bij de Academie voor Welzijn van MBO Utrecht, was een van de gelukkigen die in oktober mee mocht met het uitwisselingsprogramma voor docenten naar de VS.

Ze was verrast door de verschillen tussen ons onderwijssysteem en dat in Amerika, vertelt ze in vakblad Profiel.

Verwimp werd, samen met 19 anderen, uitgekozen uit ruim 200 aanmeldingen. Afgelopen herfstvakantie vertrok de groep voor 13 dagen naar Massachusetts, op uitnodiging van OCW, Fulbright en Nuffic. Lees meer over de ervaringen in onderstaand artikel uit vakblad Profiel.

Vakblad Profiel - Artikel Docenten in het buitenland - december 2017‌ (131.9 kB)

Blikveld verruimen

Meelopen als docent op een Amerikaanse school verruimt je blikveld, zei voormalig minister Bussemaker eind 2014. Ze stelde budget beschikbaar voor een driejarig uitwisselingsprogramma voor docenten in het po, vo en mbo. Dat vond plaats in 2015, 2016 en 2017. Deelnemers betaalden alleen de maaltijden en hun reisverzekering.

Het is nog niet bekend of het uitwisselingsprogramma een vervolg krijgt. “Begin volgend jaar hebben we daar een gesprek over met het ministerie”, zegt Manon Kolsteren van Fulbright. “Wij vinden het een succesvol programma”. Ze raadt geïnteresseerden aan de website van Fulbright in de gaten te houden.

‘Dit was geen schoolreisje’

16 september 2019
De studenten van drie Groningse scholen bouwden vijf jaar op rij aan een huiswerkverblijf in Roemenië. Nu dat klaar is, gaan ze in hetzelfde dorp tiny houses bouwen.

Op trainingskamp in de omgeving van Kazan

1 augustus 2019
Hoe bereid je je voor op een wereldkampioenschap voor beroepen? Door op trainingskamp te gaan, zoals dat in de topsport ook gebeurt. Dat is precies wat Sander Damsma van het Deltion College in Zwolle deed. Samen met zijn begeleider, expert Johan van Dijk, trainde hij in Rusland.

Contactseminar in Tunesië voor het Hoger Onderwijs

25 september 2019 09:00 - 27 september 2019 18:00
Contactseminar in Tunesië
Nationaal Agentschap Erasmus+ organiseert een contactseminar om de samenwerking tussen Nederlandse en Tunesische hoger onderwijsinstellingen te stimuleren.