Nuffic publiceert 6 nieuwe landenbeschrijvingen

Nuffic heeft de afgelopen weken weer 6 nieuwe beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen gepubliceerd: Costa Rica, Hongkong, Luxemburg, Kazachstan, Tunesië en Venezuela.
Wat is een buitenlands diploma waard? Foto: Hannah Busing, Unsplash.

Met deze nieuwe schat aan informatie over deze 6 onderwijssystemen staat de teller op 91 landen.

Welk diploma heeft een buitenlandse student nodig om verder te studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit? Geeft een buitenlands bachelordiploma automatisch toegang tot een masteropleiding in Nederland? Wat is een middelbareschooldiploma uit een ander land hier waard? Nuffic maakt al jarenlang beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen in het Nederlands en Engels om dit soort vragen te beantwoorden.

Nieuwe landen

Iedereen kan deze uitgebreide beschrijvingen van het onderwijs en diploma’s uit 91 andere landen gratis downloaden als pdf. Jaarlijks kijken we naar welke ontbrekende onderwijssystemen veel vraag is. In de loop van 2019 voegen we daarom deze nieuwe landen toe:

  • Algerije
  • Cyprus
  • Georgië
  • Moldavië
  • Sri Lanka

Gangbare diploma’s

De uitgebreide informatie is vooral gericht op toelating tot het Nederlands hoger onderwijs. Daarnaast bieden we een kort overzicht van de meest voorkomende diploma’s vergeleken met Nederlandse diploma’s. Zo kun je online snel zien wat deze buitenlandse diploma’s in Nederland waard zijn.

Updates

Het team Onderwijsvergelijking blijft werken aan updates van de bestaande beschrijvingen, want er zijn regelmatig veranderingen. Nuffics landendeskundigen waarderen dagelijks ruim honderd diploma’s en hebben een breed, internationaal netwerk. Daardoor zijn we goed op de hoogte van onderwijshervormingen.

Populaire onderwijssystemen

Jaarlijks worden de beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen meer dan 100.000 keer gedownload. De landen waar in 2018 de meeste vraag naar was:

  1. Verenigd Koninkrijk
  2. Verenigde Staten
  3. Duitsland
  4. België
  5. Turkije

Diplomawaardering

Staat het land dat je zoekt niet op onze site? Of kom je er niet uit met de online beschrijvingen van het buitenlandse onderwijs?

Ben je een particulier of werk je voor een bedrijf?

Bekijk hoe je een diploma kunt laten waarderen.

Werk je bij een onderwijsinstelling?

Bekijk de mogelijkheden voor diplomawaarderingen voor onderwijsinstellingen.

‘Het gaat om de wil en het vertrouwen in elkaars onderwijsstelsels’

6 juli 2020
Met een diploma krijg je niet automatisch toegang tot een vervolgopleiding in het buitenland. Het kost vaak veel tijd en geld om een diploma erkend te krijgen en dat moet anders.

De diploma-uitdaging van het online leren

19 november 2019
Over de vraag hoe de waarde van een grote verscheidenheid aan certificaten, badges en andere micro-diploma’s moet worden beoordeeld.