Nuffic publiceert 6 nieuwe landenbeschrijvingen

meer over:
Nuffic heeft de afgelopen weken weer 6 nieuwe beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen gepubliceerd: Costa Rica, Hongkong, Luxemburg, Kazachstan, Tunesië en Venezuela.
Wat is een buitenlands diploma waard? Foto: Hannah Busing, Unsplash.

Met deze nieuwe schat aan informatie over deze 6 onderwijssystemen staat de teller op 91 landen.

Welk diploma heeft een buitenlandse student nodig om verder te studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit? Geeft een buitenlands bachelordiploma automatisch toegang tot een masteropleiding in Nederland? Wat is een middelbareschooldiploma uit een ander land hier waard? Nuffic maakt al jarenlang beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen in het Nederlands en Engels om dit soort vragen te beantwoorden.

Nieuwe landen

Iedereen kan deze uitgebreide beschrijvingen van het onderwijs en diploma’s uit 91 andere landen gratis downloaden als pdf. Jaarlijks kijken we naar welke ontbrekende onderwijssystemen veel vraag is. In de loop van 2019 voegen we daarom deze nieuwe landen toe:

  • Algerije
  • Cyprus
  • Georgië
  • Moldavië
  • Sri Lanka

Gangbare diploma’s

De uitgebreide informatie is vooral gericht op toelating tot het Nederlands hoger onderwijs. Daarnaast bieden we een kort overzicht van de meest voorkomende diploma’s vergeleken met Nederlandse diploma’s. Zo kun je online snel zien wat deze buitenlandse diploma’s in Nederland waard zijn.

Updates

Het team Onderwijsvergelijking blijft werken aan updates van de bestaande beschrijvingen, want er zijn regelmatig veranderingen. Nuffics landendeskundigen waarderen dagelijks ruim honderd diploma’s en hebben een breed, internationaal netwerk. Daardoor zijn we goed op de hoogte van onderwijshervormingen.

Populaire onderwijssystemen

Jaarlijks worden de beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen meer dan 100.000 keer gedownload. De landen waar in 2018 de meeste vraag naar was:

  1. Verenigd Koninkrijk
  2. Verenigde Staten
  3. Duitsland
  4. België
  5. Turkije

Diplomawaardering

Staat het land dat je zoekt niet op onze site? Of kom je er niet uit met de online beschrijvingen van het buitenlandse onderwijs?

Ben je een particulier of werk je voor een bedrijf?

Bekijk hoe je een diploma kunt laten waarderen.

Werk je bij een onderwijsinstelling?

Bekijk de mogelijkheden voor diplomawaarderingen voor onderwijsinstellingen.

Acht initiatieven voor nieuwkomers en vluchtelingen

20 juni 2019
Goed onderwijs is belangrijk voor de integratie van nieuwkomers en vluchtelingen. Zeven handige initiatieven voor een goede start in Nederland, en één in het buitenland.

Internationalisering in het EU-stemhokje

14 mei 2019
Onderwijsinternationalisering in Europa is vooral Erasmus+. Maar de EU kan meer doen, vinden verschillende partijen. Nuffic Actueel bekeek de verkiezingsprogramma’s.

EfVET-conferentie 2019

23 oktober 2019 09:00 - 26 oktober 2019 18:00
Ponta Delgada
Jaarlijkse conferentie van het Europese netwerk van mbo-opleidingsinstellingen.