Het volledige programma van het Nuffic Congres ‘Duurzaam internationaliseren – hier, daar en online’ staat online. Er is keuze uit meer dan 40 workshops en presentaties, verzorgd door collega’s uit het hele onderwijs en door experts van Nuffic.

Bekijk nu alle sessies van het Nuffic Congres op 10 oktober 2019:

Sessies van het Nuffic Congres

Kies bijvoorbeeld voor een inspirerende sessie over of gelijke behandeling wel echt leidt tot inclusie, of over de discrepantie tussen internationalisering en milieubewustzijn. Er zijn praktische presentaties over digitale tools waarmee leerlingen online internationaal kunnen samenwerken, of luister hoe je de international classroom kan laten bijdragen aan kwaliteit en toegankelijkheid.

Had je je al eerder aangemeld? Open dan onze mail met je persoonlijke link en geef je sessiekeuze door.

Duurzaam internationaliseren – hier, daar en online

Tijdens het congres gaat de onderwijswereld in gesprek over internationalisering. De thema’s kwaliteit, inclusie en duurzaamheid zijn daarbij leidend. We plaatsen de onderwerpen in zowel nationale als internationale context: van primair tot hoger onderwijs.

Lees meer over het Nuffic Congres.

Meer nieuws over internationalisering in onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Er schuilt een hele wereld achter taal

16 september 2019
Waarom leren we een vreemde taal? Zo kun je je beter redden in het buitenland en bij contact met internationale handelspartners. Maar taal is meer dan functioneel communiceren alleen. Daar zou in ons onderwijs meer aandacht voor moeten zijn, vindt Anna Kaal, docentopleider en onderzoeker aan de VU.

Buitenlandse student levert overheid geld op

5 september 2019
De komst van buitenlandse studenten levert de Nederlandse schatkist per saldo duizenden euro’s per student op, blijkt uit onderzoek dat het Centraal Planbureau vandaag heeft gepubliceerd.

Docentenreis naar Durham

6 oktober 2019 12:00 - 12 oktober 2019 12:00
Durham University, Durham
Wil je kennismaken met lesmethoden en lespraktijk in het Engelse onderwijs? Meld je dan aan voor de docentenreis naar Durham.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.