Mbo-talenten strijden om titel tijdens WorldSkills 2017

28 Nederlandse mbo’ers strijden in Abu Dhabi van 14 tot en met 19 oktober om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’.

In totaal doen er meer dan 1.300 toptalenten uit 77 landen mee aan WorldSkills 2017, het wereldkampioenschap voor beroepen. Nederland wordt vertegenwoordigd door een zeer divers team van vakjongeren, van lasser tot etaleur. De 28 mbo-studenten hebben zich de afgelopen maanden gekwalificeerd door het winnen van voorrondes, kwalificaties en de nationale finales van Skills Heroes. In Abu Dhabi meten zij zich aan vakgenoten uit de hele wereld. Nederland doet mee in 25 vakrichtingen.

Internationale ervaring

WorldSkills is een goede gelegenheid om internationale ervaring op te doen en om het beroepsonderwijs te promoten in een internationale setting. Deelnemers leren via hun voorbereiding, wedstrijden en uitwisseling meer van andere culturen, talen en mensen.

Nuffic juicht dat toe en bekrachtigde daarom in maart 2017 de samenwerking met WorldSkills Netherlands. Dat gebeurde tijdens de finale van de Nederlandse Kampioenschappen vakwedstrijden, Skills The Finals.

“WorldSkills Netherlands speelt een belangrijke rol in de internationalisering van het mbo-onderwijs. We zijn ervan overtuigd dat we samen met hen een wereld van verschil kunnen maken”, zegt Freddy Weima, directievoorzitter van Nuffic, vanuit Abu Dhabi.

Prijsuitreiking

De 44ste editie van WorldSkills bestaat uit 4 wedstrijddagen. Dit grootste beroepenevenement ter wereld vindt om het jaar plaats.

Zwols schoolproject wint Europese prijs

6 juni 2019
Het eTwinning-project over de euromunt van het Carolus Clusius College in Zwolle won vandaag de Europese eTwinning-prijs.

‘Iedereen is een winnaar bij de GNE Awards’

11 april 2019
Twee oud-finalisten vertellen over hun ervaringen met de GNE Awards.

Uitreiking Nuffic Internationaliseringsprijs

11 september 2020 00:00 - 00:00
De Reehorst, Ede
De Nuffic Internationaliseringsprijs wordt uitgereikt aan de beste internationaliseringservaring voor basisschoolleerlingen uit de schooljaren 2018/2019 en/of 2019/2020.