Mbo-talenten strijden om titel tijdens WorldSkills 2017

28 Nederlandse mbo’ers strijden in Abu Dhabi van 14 tot en met 19 oktober om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’.

In totaal doen er meer dan 1.300 toptalenten uit 77 landen mee aan WorldSkills 2017, het wereldkampioenschap voor beroepen. Nederland wordt vertegenwoordigd door een zeer divers team van vakjongeren, van lasser tot etaleur. De 28 mbo-studenten hebben zich de afgelopen maanden gekwalificeerd door het winnen van voorrondes, kwalificaties en de nationale finales van Skills Heroes. In Abu Dhabi meten zij zich aan vakgenoten uit de hele wereld. Nederland doet mee in 25 vakrichtingen.

Internationale ervaring

WorldSkills is een goede gelegenheid om internationale ervaring op te doen en om het beroepsonderwijs te promoten in een internationale setting. Deelnemers leren via hun voorbereiding, wedstrijden en uitwisseling meer van andere culturen, talen en mensen.

Nuffic juicht dat toe en bekrachtigde daarom in maart 2017 de samenwerking met WorldSkills Netherlands. Dat gebeurde tijdens de finale van de Nederlandse Kampioenschappen vakwedstrijden, Skills The Finals.

“WorldSkills Netherlands speelt een belangrijke rol in de internationalisering van het mbo-onderwijs. We zijn ervan overtuigd dat we samen met hen een wereld van verschil kunnen maken”, zegt Freddy Weima, directievoorzitter van Nuffic, vanuit Abu Dhabi.

Prijsuitreiking

De 44ste editie van WorldSkills bestaat uit 4 wedstrijddagen. Dit grootste beroepenevenement ter wereld vindt om het jaar plaats.

Internationalisering op de basisschool? Wat komt er bij kijken

9 december 2019
Van wereldburgerschap tot op jonge leeftijd meerdere talen leren. Praktisch aan de slag met gelijkgestemden.

Winnaars Junior Speaking Contest bekend

17 april 2019
Mila Mabelis van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo en Margriet van der Kaaij van Het College Weert zijn de winnaars van de Junior Speaking Contest 2019.

Uitreiking Nuffic Internationaliseringsprijs

27 maart 2020 16:00 - 16:30
De Reehorst, Ede
Wil je kans maken op een boekenpakket ter waarde van € 500? Meld je project dan vóór 31 januari aan voor de Nuffic Internationaliseringsprijs.

Drama Contest tto

19 mei 2020 09:30 - 19 mei 2020 17:00
Visser ’t Hooft Lyceum, Leiden
Tijdens de Drama Contest tto spelen leerlingen uit de 2e en 3e klas van het vmbo, havo en vwo een scène na grondige voorbereiding.