Kroaten hebben geen werkvergunning meer nodig

Vanaf 1 juli 2018 mogen Kroaten, net als alle andere EU-burgers, in Nederland werken. Een werkvergunning voor een bijbaan, stage of baan is dan niet meer nodig.

Ook staat het Kroaten vanaf die datum vrij om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Kroatië is als laatste land op 1 juli 2013 toegetreden tot de EU. EU-lidstaten mogen hun arbeidsmarkt tijdelijk beschermen tegen burgers van een land dat net is toegetreden tot de EU. Nederland heeft hier gebruik van gemaakt, waardoor Kroaten voor de eerste 5 jaar na toetreding alleen in Nederland werk konden verrichten met een werkvergunning of specifieke werkvergunningsvrijstelling.

Volledige toegang

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om het overgangsbeleid van Kroatische werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt niet te verlengen. Hierdoor hebben Kroaten vanaf 1 juli volledig toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt.

Provinciale stem kan ook internationaal zijn

12 maart 2019
Buurtaalonderwijs, diploma-erkenning, uitwisseling, stages en samenwerking over de grens. Diverse partijen in de grensprovincies vragen daar aandacht voor in hun verkiezingsprogramma.

60 jaar onderwijsvergelijking

10 december 2018
Elke dag werken 33 mensen bij Nuffic aan het waarderen van diploma’s van studenten en alumni vanuit de hele wereld. Dit jaar viert de afdeling onderwijsvergelijking haar 60e verjaardag.