El Hadioui spreker op het nuffic congres

Kansengelijkheid in het onderwijs

Nuffic Congres over kwaliteit, duurzaamheid en inclusie.
meer over:
Wat zorgt ervoor dat leerlingen en studenten waarvan de omgeving minder verwacht, tóch goed gaan presteren?
2 minuten

Op scholen met een diverse leerlingenpopulatie bestaat vaak een probleem van kansenongelijkheid. Welke mechanismen liggen hieraan ten grondslag? Wat kunnen docenten hieraan doen? En hoe kunnen scholen zich voorbereiden op de toekomst?

Tijdens het Nuffic Congres op 10 oktober laat Iliass El Hadioui in zijn key note speech zien wat de uitwerking is van een (super)diverse stedelijke leefwereld op de schoolcultuur.

Praktische tools voor cultuurverandering

Kom ook naar de unieke inspiratiesessie over cultuurverandering binnen stedelijke scholen. El Hadioui legt uit over 'het podium', 'de coulissen' en 'de kleedkamer' binnen een stedelijke schoolcultuur en wat dat heeft te maken met het geloof in eigen kunnen. Je krijgt praktische tools om concreet en systematisch te werken aan een grotere kansengelijkheid.

Lees meer over deze sessie op het Nuffic Congres 2019 en meld je direct aan.

Bekijk het programma

El Hadioui in het kort

Iliass El Hadioui (Maassluis, 1983) is onderwijssocioloog, verbonden aan de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit, en lid van de Onderwijsraad. Hij heeft zich verdiept in de effecten van een superdiverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur in een stedelijke omgeving.

In een diepte-interview legt hij uit welke uitdagingen hij in de toekomst ziet en hoe onderwijsprofessionals zich daarop kunnen voorbereiden.

Beluister de podcast op Soundcloud

Nuffic Congres

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering van onderwijs. Op ons congres in oktober ontmoeten professionals elkaar, uit alle sectoren van het onderwijs. Kom ook luisteren naar inspirerende sprekers, neem deel aan praktische workshops, vind oplossingen, kom netwerken!

Bekijk het programma

Succesvol switchen tussen de straat en school

Bij een gymnasium denk je al gauw aan een elitaire, witte school. Zo niet het Marnix Gymnasium in Rotterdam. Daar heeft circa 35 procent van de leerlingen ouders uit China, Marokko, Turkije, Suriname, Rusland, Somalië, Polen. De docenten zijn getraind om beter met deze dynamiek om te gaan.

Lees hoe dit gymnasium met de meest cultureel diverse leerlingenpopulatie in Rotterdam ook qua prestaties hoog scoort.

Lees het artikel Succesvol switchen tussen de straat en school

‘Dit was geen schoolreisje’

16 september 2019
De studenten van drie Groningse scholen bouwden vijf jaar op rij aan een huiswerkverblijf in Roemenië. Nu dat klaar is, gaan ze in hetzelfde dorp tiny houses bouwen.

Internationale student vindt met moeite zijn weg in Nederland

18 juni 2019
Internationale studenten hebben grote moeite om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. Ze missen contact met hun Nederlandse studiegenoten, vinden moeilijk een woonplek vinden en ervaren veel stress. Dit blijkt uit het Annual International Student Survey.

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 09:00 - 17:00
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Duurzaam internationaliseren - hier, daar en online.