Hoe geef jij in het mbo een internationale dimensie aan je vak?

meer over:
De arbeidsmarkt voor mbo'ers wordt steeds internationaler. We zijn op zoek naar mooie voorbeelden. Hoe geef jij een internationale dimensie aan je vak!
Globi trotter

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.

Interculturele competenties

Door interculturele competenties te trainen kun je studenten voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Je kunt studenten opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Of je kunt buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor je studenten.

We zijn op zoek naar mooie voorbeelden van hoe jij een internationale dimensie geeft aan je vak!

We willen met jullie antwoorden de diversiteit van internationalisering in het mbo in kaart brengen en hoe dit speelt voor verschillende vakken. Zo kunnen we andere docenten inspirerende voorbeelden geven!

Meedoen?

  • Geef voor 22 oktober je beste voorbeeld via: https://www.surveymonkey.com/r/8Q62BLJ
  • We willen de inzendingen gebruiken om goede voorbeelden toegankelijk te maken voor andere docenten! De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant.
  • Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot t.w.v. 450 euro.

Wereldklas-certificaat voor pabo Hogeschool Leiden

12 september 2019
Als enige Pabo in Nederland biedt de Hogeschool Leiden studenten de mogelijkheid het traject Wereldklas te volgen, als vast onderdeel van de reguliere lerarenopleiding voor het basisonderwijs.

Voor internationale ervaring hoef je niet per se naar het buitenland

9 september 2019
Internationale ervaring opdoen met de klas is een vast onderdeel op de meeste scholen. Dankzij eTwinning hoef je het klaslokaal helemaal niet uit om kennis te maken met andere culturen en talen.