Hoe geef jij in het mbo een internationale dimensie aan je vak?

De arbeidsmarkt voor mbo'ers wordt steeds internationaler. We zijn op zoek naar mooie voorbeelden. Hoe geef jij een internationale dimensie aan je vak!
Globi trotter

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.

Interculturele competenties

Door interculturele competenties te trainen kun je studenten voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Je kunt studenten opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Of je kunt buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor je studenten.

We zijn op zoek naar mooie voorbeelden van hoe jij een internationale dimensie geeft aan je vak!

We willen met jullie antwoorden de diversiteit van internationalisering in het mbo in kaart brengen en hoe dit speelt voor verschillende vakken. Zo kunnen we andere docenten inspirerende voorbeelden geven!

Meedoen?

  • Geef voor 22 oktober je beste voorbeeld via: https://www.surveymonkey.com/r/8Q62BLJ
  • We willen de inzendingen gebruiken om goede voorbeelden toegankelijk te maken voor andere docenten! De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant.
  • Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot t.w.v. 450 euro.

Wat zijn de gevolgen van corona voor internationalisering? Deel 2: digitalisering

21 april 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. Wij inventariseren wat hierover zoal geschreven wordt.

Internationale studentenmobiliteit: wat gaat er veranderen?

8 april 2020
Internationale samenwerking is essentieel om de coronacrisis door te komen. Maar grootschalige verschuivingen in de internationalisering van het onderwijs lijken onvermijdelijk. In een serie artikelen inventariseert Nuffic wat hierover zoal geschreven en gezegd wordt.

Webinar Internationalisation at Home

25 juni 2020 13:00 - 25 juni 2020 16:00
Online
Webinar van Nuffic en Hogeschool Utrecht over Virtual Exchange (VE).