Hoe geef jij in het mbo een internationale dimensie aan je vak?

meer over:
De arbeidsmarkt voor mbo'ers wordt steeds internationaler. We zijn op zoek naar mooie voorbeelden. Hoe geef jij een internationale dimensie aan je vak!
Globi trotter

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.

Interculturele competenties

Door interculturele competenties te trainen kun je studenten voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Je kunt studenten opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Of je kunt buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor je studenten.

We zijn op zoek naar mooie voorbeelden van hoe jij een internationale dimensie geeft aan je vak!

We willen met jullie antwoorden de diversiteit van internationalisering in het mbo in kaart brengen en hoe dit speelt voor verschillende vakken. Zo kunnen we andere docenten inspirerende voorbeelden geven!

Meedoen?

  • Geef voor 22 oktober je beste voorbeeld via: https://www.surveymonkey.com/r/8Q62BLJ
  • We willen de inzendingen gebruiken om goede voorbeelden toegankelijk te maken voor andere docenten! De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant.
  • Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot t.w.v. 450 euro.

"Internationaliseren? Begin gewoon!"

20 januari 2020
Margo Koopman is directeur van het MBO College voor Mens & Maatschappij (ROC van Twente) en een actieve ambassadeur voor internationalisering in het onderwijs. ‘Je kijkt letterlijk en figuurlijk over de grens en het helpt om je eigen referentiekader te relativeren."

Model schept duidelijkheid over internationalisering

9 januari 2020
Wat is de meerwaarde van internationale competenties?

Inspiratiemiddag Duits

18 maart 2020 12:15 - 16:00
Graafschap college, Doetinchem
Ben je docent of coördinator werkzaam in het (v)mbo? En kom je direct of indirect in contact met de Duitse taal? Kom dan naar de inspiratiemiddag Duits.