Hoe geef jij in het mbo een internationale dimensie aan je vak?

meer over:
De arbeidsmarkt voor mbo'ers wordt steeds internationaler. We zijn op zoek naar mooie voorbeelden. Hoe geef jij een internationale dimensie aan je vak!
Globi trotter

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.

Interculturele competenties

Door interculturele competenties te trainen kun je studenten voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Je kunt studenten opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Of je kunt buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor je studenten.

We zijn op zoek naar mooie voorbeelden van hoe jij een internationale dimensie geeft aan je vak!

We willen met jullie antwoorden de diversiteit van internationalisering in het mbo in kaart brengen en hoe dit speelt voor verschillende vakken. Zo kunnen we andere docenten inspirerende voorbeelden geven!

Meedoen?

  • Geef voor 22 oktober je beste voorbeeld via: https://www.surveymonkey.com/r/8Q62BLJ
  • We willen de inzendingen gebruiken om goede voorbeelden toegankelijk te maken voor andere docenten! De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant.
  • Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot t.w.v. 450 euro.

Nederlandse student centraal in Week van de Internationale Student

11 november 2019
Van 16 tot en met 22 november vindt weer de Week van de Internationale Student plaats. Hogescholen, universiteiten en mbo-scholen door het hele land doen mee.

Ongelofelijk: buitenlandimpact op niveau 1- en 2-studenten

21 oktober 2019
Op het Graafschap College en Albeda gaan mbo-studenten van niveau 1 en 2 naar het buitenland.

Wereldonderwijs in de regio: internationalisering binnen en buiten het klaslokaal

20 november 2019 15:30 - 20 november 2019 18:00
Campus Winschoten, Winschoten
Deze regiobijeenkomst is voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs en mbo. We bespreken onder meer hoe scholen leerlingen en personeel internationaal competent kunnen maken.