Brexit Update

meer over:
Deelnemers aan het programma Erasmus+ die op 29 maart 2019 in het Verenigd Koninkrijk zijn, kunnen hun uitwisseling voltooien en houden de rest van hun verblijf recht op financiële steun.

Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt. Ook deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk die in één van de 27 EU-landen verblijven, kunnen hun studie, stage of uitwisseling afmaken. De Europese Commissie nam dit besluit om te voorkomen dat deelnemers aan Erasmus+ de dupe worden van een eventuele ‘no-deal’ Brexit.

Recht op subsidie zeker

Op 30 maart bevinden zich 14.000 jongeren van de EU27 (onder wie studenten, stagiaires in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs en onderwijsstaf) in het Verenigd Koninkrijk dankzij het programma Erasmus+. Daarnaast zijn er 7.000 deelnemers vanuit het Verenigd Koninkrijk in de EU27. In een ‘no-deal’-scenario zouden zij hun verblijf moeten stopzetten en niet langer gebruik kunnen maken van subsidie. Dat risico is nu weggenomen.

De toekomstige positie van het Verenigd Koninkrijk binnen Erasmus+ moet uit latere onderhandelingen blijken. Ook is nog onbekend wat er gebeurt met zogenoemde mobiliteiten die ná 29 maart van start zouden gaan.

Lees het bericht op de website van het Nationaal Agentschap Erasmus+.

Acht initiatieven voor nieuwkomers en vluchtelingen

20 juni 2019
Goed onderwijs is belangrijk voor de integratie van nieuwkomers en vluchtelingen. Zeven handige initiatieven voor een goede start in Nederland, en één in het buitenland.

Erasmus+ bereikt 10 miljoen deelnemers

13 juni 2019
Het Erasmus+-programma verwelkomde onlangs de tienmiljoenste deelnemer.