Georgios Mitrakas

Blijver: Georgios Mitrakas

uit Thessaloniki, Griekenland
meer over:
Studeerde Food Product Design aan de Wageningen University & Research (WUR) en heeft zijn eigen bedrijf Greek Foodtales opgericht. Woont in Wageningen.
Pieter Verbeek
1 minuut
"Het is de algemene spirit van dit land. Die zou ik missen."

"Ik ben eigenlijk per ongeluk in Nederland terechtgekomen, doordat de aanvraag van mijn eerste keuze, een masterstudie Food Engineering in Zweden, mislukte. Ik ben toen verder gaan kijken naar andere opties. Wageningen staat in Griekenland bekend als een goede universiteit, zeker onder mensen in de voedselsector. Zo kwam ik hier in 2009 terecht voor mijn studie Food Product Design.

Na mijn studie wilde ik in Nederland blijven. De Nederlandse maatschappij staat veel meer open voor onafhankelijke geesten dan de Griekse. Ik kwam een hele mooie kans tegen om Grieks eten te promoten in Nederland. Zo heb ik Greek Foodtales opgezet. Tot dusver gaat het heel goed. Teruggaan naar Griekenland zou nu voor mij dan ook moeilijk zijn.

Ik denk niet dat ik terug kan verhuizen. Ik vind de open houding in Nederland heel bijzonder. In alle aspecten: hoe Nederlanders staan tegenover mensen die anders zijn, hoe ze nieuwe mensen behandelen. Het is de algemene spirit van dit land. Die zou ik missen."

Bekijk ook Georgios' videoportret

Wim Deetman over 10 jaar Wim Deetman Studiefonds

18 juni 2019
Met een feestelijke bijeenkomst in Nieuwspoort kwam op 14 juni na tien jaar een einde aan het Wim Deetman Studiefonds. Destijds mochten 49 internationale studenten met een beurs studeren in Den Haag. Oud-burgemeester, ex-minister van OCW en oud-voorzitter van Nuffic, Wim Deetman over ‘zijn’ fonds.

10 jaar Wim Deetman Studiefonds

14 juni 2019
Den Haag zendt 49 jonge ambassadeurs voor vrede, recht en veiligheid uit in de wereld. Zij ontvingen in de afgelopen tien jaar een beurs van het Wim Deetman Studiefonds (WDS).