Alejandro_Rodriguez_header.jpg

Blijver: Alejandro Rodriguez

uit Guadalajara, Mexico
meer over:
Studeerde Embedded systems aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt nu als embedded software developer bij ASML. Woont in Eindhoven.
Pieter Verbeek
1 minuut
"Ik geniet erg van de kwaliteit van het leven hier. Alles is netjes en schoon, alles werkt."

"De reden waarom ik naar Eindhoven ben gekomen is dat ik hier aan de TU/e wilde studeren. Embedded systems is een combinatie tussen electrical engineering en computerwetenschappen. De TU/e is een van de beste universiteiten ter wereld op dit gebied, met een sterke band tussen de industrie en de academische wereld. Er is hier in Eindhoven echt een hecht ecosysteem.

Als je in mijn industrie werkt, is het een ‘no-brainer’ om te besluiten hier te blijven. Eindhoven is namelijk dé plek om te zijn op dit moment. Het is niet moeilijk om hier aan werk te komen, bedrijven zijn agressief aan het recruteren. Ik kreeg op een gegeven moment een of twee telefoontjes per week. Ik kreeg zelfs geld aangeboden als ik iemand anders zou aandragen. Ik geniet erg van de kwaliteit van het leven hier. Alles is netjes en schoon, alles werkt."

Bekijk ook Alejandro's videoportret

Rutte versterkt samenwerking met Indonesië

7 oktober 2019
Premier Rutte was vandaag in Indonesië om de sterke onderlinge banden te bevestigen.

10 jaar Wim Deetman Studiefonds

14 juni 2019
Den Haag zendt 49 jonge ambassadeurs voor vrede, recht en veiligheid uit in de wereld. Zij ontvingen in de afgelopen tien jaar een beurs van het Wim Deetman Studiefonds (WDS).