10 beurzen voor Indonesië

meer over:
Indonesië stelt in het kader van het Cultureel Verdrag met Nederland voor het studiejaar 2018/2019 10 studiebeurzen beschikbaar.

Het gaat om een studieprogramma van één academisch jaar aan een Indonesische instelling. De aanmelding sluit op 18 februari 2018.

De voorkeur gaat uit naar studenten met interesse in de Indonesische cultuur (taal, dans, kunst, muziek, gastronomie), maar ook studenten uit andere disciplines kunnen een beurs aanvragen. De beurs is uitsluitend bestemd voor studie binnen het Darmasiswa RI-programma.

Voorwaarden en aanmelden

De oriëntatiedagen vinden eind augustus 2018 plaats en het programma start in september 2018. Meer informatie zoals de voorwaarden en de aanmeldingsprocedure kun je vinden via de website van WilWeg. De aanmelding sluit op 18 februari 2018.

Nederland gaat samenwerken met Irak op het gebied van onderwijs

8 juli 2019
Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt daarvoor extra middelen beschikbaar aan het Orange Knowledge Programma dat via onderwijs en training bijdraagt aan duurzame ontwikkeling.

Wim Deetman over 10 jaar Wim Deetman Studiefonds

18 juni 2019
Met een feestelijke bijeenkomst in Nieuwspoort kwam op 14 juni na tien jaar een einde aan het Wim Deetman Studiefonds. Destijds mochten 49 internationale studenten met een beurs studeren in Den Haag. Oud-burgemeester, ex-minister van OCW en oud-voorzitter van Nuffic, Wim Deetman over ‘zijn’ fonds.